Wraps van sla met kip en Hollandse groentemix

Wraps van sla met kip en Hollandse groentemix

Wanneer je wel eens wat anders wilt, is dit recept perfect voor je. De wraps in dit gerecht zijn namelijk gemaakt van blaadjes sla! Zo krijg je een stuk minder koolhydraten binnen dan wanneer je een tortilla zou gebruiken. En doordat je een zak gesneden groentemix gebruikt is het recept zo klaar.

Ingrediënten wraps van sla

Onderstaand recept is voor twee personen.

Voor de vulling

  • Een krop ijsbergsla, waarvan je 6 – 8 grote bladeren apart houdt
  • 250 gram kipfilet
  • 400 gram Hollandse groentemix
  • Bakboter

Voor de kerriesaus

  • 3 eetlepels halfvolle mayo of fritessaus
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel vers gehakte bieslook
  • 2 theelepels kerrie (Madras) kruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het klaar?

Haal zes tot acht grote bladeren van de krop ijsbergsla af. Was de bladeren en dep ze droog met een velletje keukenpapier. Deze bladeren gebruik je straks in plaats van wraps om het kip/groente mengsel in te doen.

Snij de kipfilet in reepjes of blokjes en bak ze gaar en goudbruin in een koekenpan met wat boter of olie. Bak in een andere pan de groentemix tot dat deze gaar is.

Maak ondertussen het sausje klaar. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje door elkaar. Wanneer de kip klaar is, kun je het sausje door de kipfilet mengen.

Leg de grote bladeren ijsberg sla op twee borden en verdeel hier de kipfilet overheen. Verdeel daarna de groentemix over de kipfilet. Rol de ijsbergsla op als een wrap en zet eventueel vast met een prikkertje.

Eet smakelijk!

 

Terug naar de receptenpagina

 

wrap met kip en groente recept