Maaltijdomelet met restjes groente en kaas

Maaltijdomelet met restjes groente en kaas

Wanneer je door de weeks gevarieerd en vers eet, heb je wel eens wat groente over. Of wat vlees. Zonde om weg te gooien! Je kunt dit makkelijk verwerken in een maaltijdomelet waar je alle restjes groente in verwerkt die je nog in de groentela hebt liggen.

Als je niet zoveel restjes hebt, kun je een maaltijdomelet als lunch maken. Of je maakt er wat soep bij en gebruikt het bij het avondeten.

Ingrediënten maaltijdomelet met restjes

Onderstaand recept is voor één persoon

  • Twee of drie eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • De restjes groente die je in jouw koelkast hebt liggen
  • Geraspte kaas naar smaak

Hoe maak je het?

Kluts de eieren in een schaaltje los. Doe er een scheutje melk bij en kluts dit even mee. Breng op smaak met wat peper en zout.

Snij indien nodig de restjes groente fijn en bak dit even kort op in een koekenpan. Giet het eimengsel er over heen. Zet op een laag vuurtje en laat het geheel garen. Je kunt eventueel een deksel op de pan doen.

Keer na een paar minuten de maaltijdomelet met restjes om. Strooi de geraspte kaas over de maaltijdomelet heen. Bak de andere zijde ook een paar minuten tot de maaltijdomelet gaar is.

Tip: Vind je het lastig om zo’n grote omelet in z’n geheel om te draaien? Gebruik een bord om de omelet te keren!

Variatietips

  • Heb je wat broodbeleg over, bijvoorbeeld salami, kipfilet of ham? Dit kun je prima tegelijkertijd met de geraspte kaas toevoegen
  • Wat kiemgroente of taugé is een heerlijke toevoeging. Voeg dit pas toe als de omelet al op jouw bord ligt, zo blijft het lekker knapperig
  • Voeg wat kruiden of een gesneden pepertje toe aan het eiermengsel voor wat extra pit

Eet smakelijk!

 

Terug naar de receptenpagina

Omelet met restjes groente en kaas