Bonenschotel met makreel, spinazie, pompoen en champignons
Deze bonenschotel past prima in een koolhydraatarm dieet en vult goed. Het zit boordevol verse groente en heerlijke makreel. De combinatie van pompoen en spinazie is verrassend lekker.
Ingrediënten bonenschotel
Voor twee personen heb je nodig:
- 800 gram bruine bonen
- 300 gram pompoen (vers of diepvries mag beiden)
- 300 gram spinazie (vers of diepvries mag beiden)
- 200 gram champignons
- 175 gram makreelfilet
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 gram tijm
Hoe maak je het klaar?
Laat de bonen uitlekken. Snij of scheur de makreelfilet in stukken. Snij de champignons in vieren of in plakjes. Pers de knoflook. Snij de pompoen tot kleine blokjes indien je verse pompoen gebruikt. Tenslotte snij je de tomaat ook in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de champignons en knoflook toe en laat even aanbakken. Voeg de tomaat toe. Bak dit een paar minuten en voeg daarna de pompoen en spinazie toe. Wok dit totdat de groente gaar en warm zijn. Voeg de tijm toe aan de groentemix.
Voeg de uitgelekte bonen toe aan de rest van de groente en verwarm op middelhoog vuur tot de bonen warm zijn. Voeg tenslotte de helft van de makreel in stukjes toe. Roer even door.
Dien het geheel op in een diep bord en verdeel de rest van de makreel over de borden.
Variatietips
- Geen fan van makreel? Je kunt ook witvis gebruiken.
- Meer variatie in groente? Gebruik een mix van paprika, aubergine en maïs in plaats van spinazie.
- In plaats van tijm kun je al jouw favoriete kruiden gebruiken. Varieer eens met meerdere soorten kruiden door elkaar!