Recept maaltijdomelet met restjes

Bloemkoolbodem pizza met mozzarella, gele paprika en kip

Bloemkoolbodem pizza met mozzarella, gele paprika en kip

Een heerlijke pizza met een combinatie aan toppings waar je van gaat watertanden! En door de toevoeging van bloemkool aan de bodem, nét iets minder ongezond. Leuk om te maken met de kinderen in het weekend! Maar ook zonder kinderen is deze pizza een verwennerij.

Natuurlijk kun je zelf de bodem van bloemkool maken, maar toegegeven.. Het is echt een hoop werk. Ik heb het er zelf niet voor over. Het recept smaakt niet minder lekker wanneer je een kant en klare bloemkoolbodem pizza maakt.

Bij bijvoorbeeld de AH kun je kant en klare bloemkoolbodem voor pizza halen. Ook lekker en wel zo makkelijk. Die van het merk Magioni bevat 70 gram groente per bodem, 37% minder calorieën en 70% minder vet dan een normale pizzabodem.

Ingrediënten bloemkoolbodem pizza

Voor twee personen heb je nodig:

  • Twee kant en klare bloemkoolbodems
  • Tomatensaus voor op de bodem
  • Een gele paprika
  • Gerookte kipfiletreepjes, ca 100 – 150 gram
  • Bol mozzarella
  • 1 Ui
  • Verse basilicum naar smaak
  • 10 cherrytomaatjes
  • Olie

Hoe maak je het klaar?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de ui fijn in blokjes of dunne ringen. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de bol mozzarella in dunne plakjes en maar hier vervolgens reepjes van.

Verhit in een pan wat olie en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de paprika toe en bak een minuutje mee. Snij de kipfiletreepjes fijn en bak deze ook ongeveer een minuutje mee, tot ze warm zijn.

Haal de bloemkoolbodems uit de verpakking en besmeer met de tomatensaus. Beleg de bloemkoolbodem pizza’s met het groenten en kip mengsel en leg op elk van de pizza’s 5 gehalveerde cherrytomaatjes. Verdeel vervolgens de mozzarella over de pizza.

Pak wat blaadjes basilicum naar smaak, scheur deze in kleinere stukjes en verdeel over de pizza’s.

Bak de pizza’s in het midden van de oven goudbruin. Ze zijn in ongeveer tien minuten klaar.

Variatietips

  • Vervang de kipfiletreepjes door hamblokjes
  • Voeg wat pijnboompitjes toe voor de pizza de oven in gaat
  • Je kunt ook wat zwarte olijven gebruiken in plaats van cherrytomaatjes

 

Terug naar de receptenpagina

Bloemkoolbodem pizza mozzarella paprika kip