Fruit

Fruit

Onder de verzamelnaam fruit vallen de eetbare vruchten van plantensoorten en plantenrassen. Vaak kan fruit in z’n oorspronkelijke vorm gegeten worden.

De meeste vitamines en mineralen bevinden zich net onder de schil. Om deze reden is het verstandig fruit me schil te eten in plaats van geschild. Een enkele keer dien je het fruit wel eerst te schillen. Het is aan te raden fruit te wassen voor consumptie.

Fruit bevat veel vezels, mineralen, antioxidanten en sporenelementen die jouw lichaam ondersteunen als bouwsteen. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt bij het vernieuwen van cellen en om te zorgen voor een goede weerstand of goed immuunsysteem. Daarnaast kan fruit helpen de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, diabetes tegen te gaan en verlaagt het zelfs het risico op darmkanker en longkanker.

Van sommige fruit is niet vastomlijnd of dit onder fruit valt, of onder groente. Denk hierbij aan komkommer en tomaat.

In Nederland geldt het advies minimaal twee stuks fruit per dag te eten.

Meer info over fruit lezen?